‘Dáár zou ik wel willen wonen’

De ontwikkelaar en de architect over hun visie op Maasresidentie Roermond

De ontwikkelaar en de architect gingen niet over één nacht ijs met het plan Maasresidentie Roermond. Vele varianten passeerden de revue, voor het zijn uiteindelijke vorm kreeg. Het resultaat is de verwezenlijking van hun gedeelde visie: een bijzondere woonomgeving, die volop profiteert van de geweldige ligging aan het water.

“Het meest bijzondere aan dit project vind ik de locatie”, zegt projectontwikkelaar Bart Mertens van Arcus Zuid Projectontwikkeling. “Die is echt uniek. Direct aan het water met een enorm uitzicht. Tegelijkertijd ligt het ook dichtbij de binnenstad en pal naast de dorpskern van Herten, met alle voorzieningen in de buurt. Er zijn maar weinig plekken waar je dat allemaal hebt. Als ontwikkelaar zou ik wel willen dat er meer van dit soort locaties waren!”

Architect Maarten Engelman is al vanaf 2006 bij het project betrokken. “Voordat we van start gingen met de uitwerking van de plannen, hebben wij de buurt een aantal keren geïnformeerd”, blikt hij terug.  “Mede daardoor heeft het plan zich ontwikkeld tot een mooi ensemble dat goed past in de omgeving. We hebben gekozen om de vier appartementengebouwen als een soort kadewand op te zetten. Heel herkenbaar ook vanaf het water. Met openingen waardoor je doorkijkjes krijgt naar de Maas. En straks kun je langs de waterkant lopen over de wandelboulevard, zodat Herten verbonden wordt met de Maas.”

“De keuze voor het witte stucwerk past bij de maritieme omgeving. Het straalt een zekere rust uit. We hebben ook veel aandacht besteed aan privacy en duurzaamheid. De hellingshoek van de daken is bijvoorbeeld afgestemd op optimaal rendement voor zonnepanelen. Ik hoor van veel mensen: dáár zou ik wel willen wonen. Dus ik denk dat we goed in onze opzet zijn geslaagd.”