Het plan

Wonen wordt beleven

Arcus Zuid realiseert aan de jachthaven in Herten een nieuw woonplan: Maasresidentie Roermond. Met luxe appartementen en levensloopbestendige patiowoningen te midden van de Maasplassen en natuurgebieden. De appartementen zijn zo opgezet dat het uitzicht vanaf de eerste verdieping al adembenemend is.

Er worden vier kleinschalige appartementencomplexen en veertien patiowoningen gerealiseerd. De ligging is zonder overdrijven uniek te noemen. Landelijk wonen op een steenworp afstand van de stad Roermond.

Ligging

Maasresidentie Roermond is gelegen aan de ‘Poort van Ool’ in Herten en wordt omgeven door water en natuur. De dorpen Herten en Ool liggen tegen de levendige stad Roermond aan. Ze hebben een grote aantrekkingskracht, als recreatie- en als woongebied. Door de directe ligging aan de Maas is het daarnaast de ideale omgeving voor watersportliefhebbers.

Planinhoud

Maasresidentie Roermond wordt in fases gerealiseerd en zal bestaan uit 53 appartementen en 14 patiowoningen. De comfortabele appartementen, met direct uitzicht op het water, zijn verdeeld over vier appartementencomplexen. Het westelijk gelegen complex (complex A) bestaat uit 23 appartementen (Maasappartementen) en de drie kleinere complexen (complex B, C & D) elk uit 10 appartementen (Havenappartementen). Op de bovenste laag van de kleinere complexen liggen schitterende, ruime penthouses.

Ten zuiden van de appartementencomplexen zijn de patiowoningen gesitueerd. Deze woningen zijn dusdanig ontworpen dat in principe volledig op de begane grond kan worden gewoond en zijn daardoor zonder meer levensloopbestendig.
Aan de voorzijde van de appartementen wordt een groen plein gerealiseerd met speelvoorzieningen om het woongenot verder te vergroten.

plattegrond-plan

JACHTHAVEN

De jachthaven van Herten wordt de komende tijd ingrijpend gerenoveerd. Dat betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor het gebied, waar Maasresidentie Roermond naadloos inpast. Misschien besluit u wel een ligplaats te huren in de haven. Stelt u zich eens voor: uitzicht op uw eigen boot vanuit uw appartement of patiowoning. Binnen enkele minuten bent u op het water en geniet u van al het moois dat de schitterende omgeving te bieden heeft.


OPENBARE WANDELBOULEVARD

Meer van het wandelen of fietsen? Ook hiervoor leent de omgeving zich prima. Langs de appartementen en jachthaven wordt een openbare wandelboulevard aangelegd met uitzicht op de Maasplassen.